Er zijn een heleboel verschillende soorten vloeren op de markt. De keuze is reuze en er is dus ook voor ieder wat wils. Mara misschien zijn het wel zoveel opties en mogelijkheden dat je het niet meer goed kan overzien. Je ziet door de bomen het bos niet meer en dat is heel begrijpelijk. Daarom zullen we in dit artikel twee soorten vloeren voor je uitlichten. We zullen er wat meer over gaan vertellen, zodat je een goed beeld krijgt bij het type vloer en zijn eigenschappen. Hopelijk wordt de keuze voor een nieuwe soort vloer daardoor wat makkelijker en kunnen we wat twijfels bij je wegnemen.

Een betonnen vloer laten gieten

We beginnen bij de betonnen vloer. Je kan beton cire kopen in allerlei verschillende kleuren. Er zit voor iedereen dus wel een geschikte kleur bij. De ene gaat voor een wat koelere tint, de andere kiest juist een warmere kleur. En waar sommige mensen een zo glad mogelijke vloer willen, geven andere de voorkeur juist aan een wat reliĆ«f. Je kan een betonnen vloer dus helemaal personaliseren. Daarnaast is hij ook nog eens leuk te combineren. Het is bijvoorbeeld erg leuk om ook eens naar betonlook verf te kijken als je van de betonnen look houdt. Zo kan je een muur bijpassend verven bij de vloer. 

Een vloer met laminaat

Een ander veelvoorkomende soort vloer is laminaat. Deze is ook weer in allerlei soorten en maten te koop. Je kan kiezen uit allerlei verschillende soorten kleuren en maten. Welke je kiest is echt een kwestie van smaak. Daarnaast kan je vaak ook nog kiezen tussen verschillende breedtes van de planken. De ene heeft ze liever zo breed mogelijk, de ander gaat huis voor wat kleinere plankjes. Het kan allemaal. Een laminaatvloer is leuk te combineren met een muur die wordt geverfd met kalkverf. Deze soort verf geeft je muur namelijk een wolkerig effect, wat voor een hele gezellige sfeer in je woning zorgt.