Ik vind het lastig om een keus te maken in de kweekkasten die er beschikbaar zijn. Ik ken ze allemaal, en ze zijn ook allemaal goed, maar ik weet maar niet waar ik zelf mee wil beginnen. Ik heb mij erg ingelezen en meerdere bedrijven en mensen om advies gevraagd, zodat ik zeker weten alle in en outs weet om echt van start te gaan. Ik weet dat één kweekset mijn favoriet is, maar vind het ook wel spannend om met een andere te beginnen. Ik wil zo flexibel mogelijk zijn, overal wat van kunnen maken, maar ik wil ook de kwaliteit behouden. Kweken is altijd heel leuk geweest, het is heel lang een echte hobby geweest waar ik steeds beter in werd, en nu wil ik het weer oppakken. Ik heb de mogelijkheden qua ruimte en het geld om dit goed aan te pakken. Soms kan ik zo perfectionistisch zijn, dat het mij weleens belemmerd.

growexpert

Keuzes maken is dus lastig, dat merk je al wel. Maar zelfkennis is de sleutel, ik weet dat er altijd een dag komt waarop het echt allemaal goed gaat komen. Opeens weet ik dan heel helder wat ik wil en is er enorm veel progressie. Lastig om op die dag te wachten, je kan het niet controleren, maar ik blijf er altijd op vertrouwen. Zo heb ik waarschijnlijk eind deze week nog een keuze gemaakt in de kweekkasten.