barok spiegel

Als je veel thuis bent voelt het soms misschien wel alsof de muren op je af komen. Je huis begint steeds kleiner en kleiner aan te voelen. Je wordt er maar claustrofobisch van. Daarom ben je op zoek naar een manier om je huis groter te laten lijken dan het daadwerkelijk is. Hoe doe je dat eigenlijk? Nou, de oplossing is spiegels! Met spiegels kan je ervoor zorgen dat de ruimtes in je huis groter lijken. Een spiegel bestellen is een simpele oplossing om je huis groter te laten lijken. Het fijne aan deze oplossing is dat het ook nog eens betrekkelijk goedkoop is.

Hoe zorgt een spiegel ervoor dat je huis groter lijkt?

Het klinkt misschien raar dat een spiegel je huis groter laat lijken, maar toch is het zo. Een spiegel houdt ons hoofd namelijk voor de gek. Je ziet namelijk een weerspiegeling van de ruimte in de spiegel. Ook al weet je donders goed dat het maar een weerspiegeling is behandelt je onderbewuste het toch alsof het echt bestaande ruimte is. Op die manier voelt de ruimte groter aan, en weet je de claustrofobie weg te jagen, zonder dat je er ook daadwerkelijk een grotere ruimte voor nodig hebt.

Hoe kies eigenlijk een spiegel?

Het is belangrijk dat de spiegel die je kiest wel bij je interieur past. Je wil namelijk niet dat je een totaal niet passende spiegel in je huis hebt hangen. Als je een klassiek ogend interieur hebt is een spiegel met een strakke aluminium lijst natuurlijk geen gezicht. Een gouden spiegel is dan een veel betere oplossing. Er bestaan ook spiegels zonder lijst, deze spiegels passen eerder in je interieur, mede doordat je er ook zelf een lijst omheen kan plaatsen, of doordat je ze in meubels kan verwerken, waardoor ze altijd in je interieur zullen passen.