Het gebruik van LED tuinverlichting heeft in de afgelopen jaren een grote vlucht genomen. Er zijn steeds meer van deze energiezuinige lampen op de markt gekomen. Vooral omdat ze heel gemakkelijk in de tuin te plaatsen zijn worden deze lampen veel gekocht. LED tuinverlichting verbruikt maar heel weinig energie, waardoor een oplaadbare batterij en kleine zonnepanelen voldoende zijn om ze in het donker vrijwel altijd te laten branden. Het is niet nodig om er bekabeling voor aan te leggen. Je hangt de lamp op of je prikt hem in de grond en je hebt al een sfeervolle tuin.

Aandacht voor de kwaliteit

Bij LED tuinverlichting moet je aandacht besteden aan de kwaliteit. Wie van plan is om zijn oprit of tuinpad te verlichten met grondspots doet er goed aan om voor lampen te kiezen met een hoge IP-waarde. De IP-waarde is een indicatie voor de duurzaamheid van de lamp. Die geeft aan in hoeverre deze bestand is tegen hitte, kou en vocht. Want als je al die moeite hebt gedaan om de grondspots te integreren met de bestrating van je oprit wil je natuurlijk niet dat die verlichting binnen de kortste keren kapot gaat. Een geschikte IP-waarde voor grondspots is IP65.

Wandlampen met LED tuinverlichting

De eerste generaties LED tuinverlichting waren niet geschikt om als wandlamp in de tuin te gebruiken. Daarvoor was de lichtopbrengst veel te laag. Moderne LED tuinverlichting produceert zoveel licht, dat je er wel een boek bij kunt lezen. Je kunt dus met een gerust hart kiezen voor een LED wandlamp met een solarpaneel. Deze lampen branden in het donker in een spaarstand. Daardoor kun je de contouren in de tuin goed onderscheiden. Zodra er iemand aan komt gaan deze lampen op volle kracht branden en wordt de omgeving goed verlicht.