Rioolreiniging

Wanneer jij een probleem hebt met een verstopping dan is het handig om een rioolreiniging te ondergaan. Het is altijd vervelend wanneer het water niet meer wegloopt in de toilet, badkamer of keuken. Meestal betekent dat, dat er ergens een vervuiling zit. Het kan zijn dat er teveel haren vast zitten of dat er teveel vet niet opgelost kan worden, maar het kan ook zoveel andere oorzaken hebben. Onlangs hebben wij ook last gehad een verstopping in de keuken. Wij hebben hiervoor een bedrijf ingeschakeld om het probleem op te lossen. Het bedrijf wat ons hierbij heeft geholpen is: Irots B.V.

Rioolreiniging

Verschillende methodes

Om verstoppingen te verhelpen zijn er verschillende methodes beschikbaar. Welke methode er gebruikt wordt, ligt aan de ernst van de vervuiling. de verschillende methodes zijn:

  • Trekveer
  • Hogedrukreinger
  • Frees

Bij onze keuken is er gebruik gemaakt van een trekveer. Het vuil werd er heel snel uitgetrokken en het water liep zo weer gemakkelijk weg. Wanneer er veel zand en grond verwijderd moet worden, wordt er gebruik gemaakt van een hogedrukreiniging. Wanneer er veel kalkafzetting is, wordt er gebruikt gemaakt van frezen. De vakmensen van dit bedrijf doen goed hun werk en wanneer zij op andere gebreken stuitten tijdens de rioolreiniging dan verhelpen zij deze gelijk.