Om een eigen sfeer in een woning te creëren, wordt gebruik gemaakt van woonaccessoires. Woonaccessoires worden ook wel woondecoratie genoemd en er zijn vele soorten producten die onder de categorie woondecoratie vallen: bloempotten, kaarsenhouders, sierkussens, spiegels, tafelkleden, vazen en vloerkleden. De grootte van de te decoreren ruimte en de interieurstijl bepalen hoeveel woonaccessoires er nodig zijn om voldoende sfeer te creëren. Dit ligt ook aan het budget en je eigen smaak.

Oosters

Er zijn verschillende stijlen waarin je je woonruimte kan inrichten, zoals Retro, Country House of Gustaviaans. Een in populariteit groeiende interieurstijl is Oosters, niet te verwarren met Oriëntaals of Aziatisch. De Arabische wereld kent een lange traditie van ambacht en vakmanschap en in de mystieke, oosterse sfeer en betoverende omgeving worden prachtige authentieke woondecoraties gemaakt. Geen verrassing dat Oosterse woonaccessoires zoals Marokkaanse interieur en decoratie steeds populairder worden in Nederland! Opvallend is dat Oosterse woondecoratie ook in andere interieurstijlen past. Denk bijvoorbeeld aan dienbladen, doeken, kleden, kussens, manden, panelen en nog veel meer. De combinatie van bijvoorbeeld een oosterse hanglamp met een zwarte muur, zorgt voor warmte en sfeer. Dit contrast van authentiek met modern zorgt voor een extra dimensie die erg aantrekkelijk is.

Webshops

De meeste van het bovenstaande soort accessoires zijn online in verschillende webshops te vinden. Een greep uit de online beschikbare webshops die authentieke, Oosterse woonaccessoires verkopen zijn SOUKZ, Westwing, Ghalia, Nourlifestyle en Casa Quente. Als je de producten eerst liever wilt zien voordat je ze koopt, dan kan je in de meeste interieurwinkels terecht. Zorg er in ieder geval altijd voor dat je weet wat je koopt (welk materiaal) en hoe het product onderhouden moet worden. Zo kom je niet voor nare verassingen te staan als opeens die mooie Filigrain lamp verkleurt.

Het fijne van Oosterse meubels en woonaccessoires is dat ze in principe in elke interieurstijl passen. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om het gehele interieur in Oosterse stijl te doen. Tegenwoordig zijn bijna alle soorten woondecoratie ook in Oosterse stijl te koop, zowel offline als online. Probeer wel altijd authentiek en hoogwaardige artikelen te kopen, zodat je er jaren van kan genieten!