Home Blog

Een goed idee van de Fransen voor jou

0
sunrise-g11def60f4_640

Heb je wel eens gehoord van een Frans balkon? Zulke balkons worden veel geplaatst in Frankrijk en daar heeft het dus ook zijn naam aan te danken. Hierbij wordt een frans balkon kozijn toegepast, wat eigenlijk een normaal houten kozijn is. Deze zal worden geplaatst op de eerste etage of hoger. Het kozijn zal opengaan tot op de grond en de opening wordt afgesloten door een hek. Dit hek wordt ook wel de balustrade genoemd. Nu heb je ongeveer een idee van het uiterlijk van een Frans balkon. Wat zijn nu eigenlijk de voordelen van het balkon, waar jij van kunt profiteren en wat heeft het balkon precies te bieden voor jou?

De ideale tussenoplossing voor Frankrijk

Het houdt eigenlijk gewoon in dat het een ondiep balkon is. Het bestaat uit een richel met een balustrade. Eigenlijk kun je er niet op lopen en is het amper een balkon. De deuren van het balkon gaan naar binnen en het wordt meestal aangebouwd op een eerste verdieping of hoger. Het balkon wordt meestal toegepast in de grotere Franse steden als Parijs. Door het balkon zou je naar buiten kunnen kijken zonder dat dit balkon al te veel ruimte in het huis in beslag neemt. Deze balkons waren enorm populair in Frankrijk, omdat het vaak niet toegestaan was om een balkon te hebben dat over de weg heen hing. Dit is dus eigenlijk een soort tussenoplossing. Door deze tussenoplossing krijg je een verkoeling en een buitengevoel zonder een echt balkon te hebben.

Zon, deuren en een goed hekwerk

Er zijn een aantal dingen, waar je wel op moet letten bij een Frans balkon. Je wilt met dit balkon misschien een beetje kunnen genieten van de heerlijke zon. De zon komt niet in het noorden, maar wel in het zuiden. Probeer het balkon dus op het zuiden te plaatsen. De deuren die naar binnen draaien, zijn ook belangrijk om naar te kijken bij het plaatsen van het balkon. Je moet hier namelijk wel de ruimte voor hebben. Je zou ook harmonicadeuren kunnen nemen om dit probleem op te lossen, mocht dat nodig zijn.

Een goed hekwerk is ook belangrijk om rekening te houden met eventuele kinderen huisdieren.

Laat de ruimte groter lijken met een spiegel

0
barok spiegel

Als je veel thuis bent voelt het soms misschien wel alsof de muren op je af komen. Je huis begint steeds kleiner en kleiner aan te voelen. Je wordt er maar claustrofobisch van. Daarom ben je op zoek naar een manier om je huis groter te laten lijken dan het daadwerkelijk is. Hoe doe je dat eigenlijk? Nou, de oplossing is spiegels! Met spiegels kan je ervoor zorgen dat de ruimtes in je huis groter lijken. Een spiegel bestellen is een simpele oplossing om je huis groter te laten lijken. Het fijne aan deze oplossing is dat het ook nog eens betrekkelijk goedkoop is.

Hoe zorgt een spiegel ervoor dat je huis groter lijkt?

Het klinkt misschien raar dat een spiegel je huis groter laat lijken, maar toch is het zo. Een spiegel houdt ons hoofd namelijk voor de gek. Je ziet namelijk een weerspiegeling van de ruimte in de spiegel. Ook al weet je donders goed dat het maar een weerspiegeling is behandelt je onderbewuste het toch alsof het echt bestaande ruimte is. Op die manier voelt de ruimte groter aan, en weet je de claustrofobie weg te jagen, zonder dat je er ook daadwerkelijk een grotere ruimte voor nodig hebt.

Hoe kies eigenlijk een spiegel?

Het is belangrijk dat de spiegel die je kiest wel bij je interieur past. Je wil namelijk niet dat je een totaal niet passende spiegel in je huis hebt hangen. Als je een klassiek ogend interieur hebt is een spiegel met een strakke aluminium lijst natuurlijk geen gezicht. Een gouden spiegel is dan een veel betere oplossing. Er bestaan ook spiegels zonder lijst, deze spiegels passen eerder in je interieur, mede doordat je er ook zelf een lijst omheen kan plaatsen, of doordat je ze in meubels kan verwerken, waardoor ze altijd in je interieur zullen passen.

Het uiterlijk van de Phlox

0
phlox

De phlox is een erg bijzondere plant. Door het speciale uiterlijk van de bloem is het een mooie toevoeging in uw tuin. De combinatie van kleurrijke bloemen en het groene om de bloem heen geeft een mooie, unieke uitstraling. De phlox is een kruidachtige plant en geeft daarom ook een aangename geur af in uw tuin. De bladeren kunnen aanvoelen alsof ze kleine haartjes hebben en het groene om de bloem heen voelt een beetje hetzelfde als mos. Deze kenmerken van de plant geven het dus een zachte uitstraling. Bij deze plant zijn er verschillende soorten die aan uw wensen kunnen voldoen. 

phlox

Genoeg kleuren om uit te kiezen

Bij de Phlox zit u niet vast aan een bepaalde kleurenpalet. U kunt deze kleine bloemetjes vinden in het roze, paars, rood, wit en nog verschillende andere kleuren. Hierdoor kunt u makkelijk deze bloem uitkiezen als aanvulling in uw tuin. U kijkt simpelweg naar wat u al heeft staan en baseert daarop de soort en de kleur Phlox die goed zou passen bij wat er al is. Heeft u bijvoorbeeld al rode rozen in uw tuin staan? Dan is misschien een rode of witte Phlox bos helemaal geen verkeerd idee. Vul daarom de lege gaten in uw tuin op met deze speciale plant. 

Infrarood verwarming wint aan populariteit

0
infrarood spiegelverwarming

Duurzame energie en verwarming zijn momenteel zeer belangrijke aandachtspunten. We willen allemaal ons steentje bijdragen tot een gezond en duurzaam klimaat. In die optiek wint infrarood spiegelverwarming de laatste tijd meer en meer aan populariteit. Een infrarood spiegel is eigenlijk een soort infraroodpaneel dat voorziet in de combinatie van spiegel en verwarming. Daarom is het een zeer praktische en ruimtebesparende oplossing om bijvoorbeeld je badkamer mee te verwarmen. Bovendien beschik je ook over een subtielere en stijlvollere oplossing dan die radiator die maar wat in de weg hangt tegen je muur.

infrarood spiegelverwarming

Hoe werkt infrarood verwarming?

Het verwarmingspaneel met spiegeloppervlak zorgt voor onschadelijke lange golf infraroodstraling. De uitgezonden stralen zorgen ervoor dat de objecten in de kamer verwarmd worden. De aangename warmte die dan ontstaat op plafond, muren, vloeren, kasten en meubels wordt afgegeven in de lucht, zodat de ruimte op die manier volledig verwarmd wordt. Doordat je met deze vorm van directe verwarming verwarmt, zal je ook geen last meer hebben van condens. Condens ontstaat namelijk door het verschil in temperatuur tussen de koude oppervlakken en de warme, vochtige lucht. Die verschillen bestaan niet meer door de toepassing van infrarood spiegelverwarming en zo blijft je spiegel altijd mooi en droog. Ook geen last meer van schimmelvorming, want je vochtige muren worden opgewarmd en drogen ook meteen weer op door de opgenomen warmte. De tijd en energie die je steekt in het onderhoud is dus ook een stuk lager.

Gezonde manier van verwarmen

Infraroodstralen zijn gezond. Ze worden door fysiotherapeuten ook vaak gebruikt om het herstel van spieren te bevorderen. De straling zorgt namelijk voor een betere bloedsomloop.

Duurzame verwarming

Infrarood spiegelverwarming gebruikt geen dure, vervuilende fossiele brandstof als energiebron, maar kent een laag verbruik van electriciteit. Bijgevolg geen CO2 uitstoor en dus een duurzame efficiënte oplossing die ons helpt naar een duurzamere toekomst. Bovendien wordt bijna alle energie omgezet in warmte, wat betekent dat de infrarood verwarming zeer efficiënt is en een hoog rendement genereert.

Het moderne huis

0
notariswoning-bouwen

In de moderne tijd is een modern huis een plek waar mensen kunnen ontspannen en genieten van hun leven. Het is ook een belangrijk onderdeel van het gezin. Het moderne huis is in de loop van de tijd geëvolueerd tot een plaats van comfort, luxe en ontspanning. Met zoveel beschikbare opties op het gebied van ontwerp en technologie, is het gemakkelijk om iets te vinden dat bij uw persoonlijkheid past. Het moderne huis is een type woongebouw dat halverwege de 20e eeuw ontstond. Het wordt gekenmerkt door zijn eenvoudige rechthoekige vorm, plat dak en gebrek aan versiering. Het moderne huis heeft veel verschillende variaties, maar het heeft meestal een open plattegrond en grote ramen. Dit zorgt ervoor dat natuurlijk licht het interieur van het huis kan binnenstromen en is tegelijkertijd visueel aantrekkelijk. Moderne huizen zijn ontworpen om efficiënt en milieuvriendelijk te zijn. Ze gebruiken minder materialen in hun constructie en zijn ontworpen om energiezuiniger te zijn dan oudere huizen.

Wat maakt een modern huis uniek?

Modern huisontwerp is een mix van esthetiek en bruikbaarheid. Het gaat niet alleen om het interieur maar ook om het exterieur. De moderne woningontwerpen worden meestal gekenmerkt door een open plattegrond, hoge plafonds en natuurlijk licht. Moderne huizen zijn meestal ontworpen met een open plattegrond, grote ramen en hoge plafonds om voor natuurlijk licht te zorgen. Moderne huizen hebben ook veel natuurlijke materialen zoals hout en steen die bijdragen aan hun schoonheid. Moderne huizen zijn ook vaak uitgerust met slimme apparaten zoals slimme thermostaten of slimme verlichtingssystemen, waardoor ze praktischer zijn dan ooit tevoren. De moderne woningontwerpen worden nu steeds populairder omdat ze op één plek veel ruimte bieden voor creativiteit, comfort en gemak.

Wat zijn de verschillende soorten moderne huizen?

Het moderne huis is niet alleen een huis dat in de vorige eeuw is gebouwd, het is ook een bouwstijl. Het wordt gekenmerkt door zijn strakke lijnen en het gebruik van glas, metaal en beton. De moderne woningtypes zijn talrijk, maar degenen die opvallen zijn de moderne huizen uit het midden van de eeuw die worden gekenmerkt door hun strakke lijnen en het gebruik van glas, metaal en beton. Daarnaast kan je kiezen voor casco huis bouwen bij een modern huis.

Hoe maak je optimaal gebruik van de ruimte van het balkon

0
balkonhek-glas

Een balkon hek zorgt ervoor dat het balkon veilig gebruikt kan worden zonder dat het te veel ruimte inneemt. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de balkon ruimte hoef je echt geen interieurdesigner te zijn. er zijn een aantal erg handige tips die ervoor kunnen zorgen dat het balkon er verzorgd uitziet zonder dat er steeds veel moeite aan besteed hoeft te worden. Een privacyscherm balkon is een erg goed voorbeeld. Deze handige schermen zorgen ervoor dat het balkon kan zorgen voor de perfecte privacy voor de rest van de buurt. Ook kunnen de schermen zo geplaatst worden dat ze goed passen bij de rest van de buitenmeubels wat het makkelijk maakt om het te combineren.

Kleinere ruimtes groter laten lijken met een paar handige tips

Het hoeft helemaal niet lastig te zijn om een kleiner balkon groter te laten lijken aan de hand van handige decoraties. Zo is het belangrijk om het niet te druk te maken op het balkon. Veel spullen kunnen er voor zorgen dat de ruimte juist kleiner lijkt dan dat hij is. ook kunnen dit soort dingen een bijdrage hebben aan het indelen van de ruimte. het is namelijk gemakkelijk om materialen te kiezen die overal bij passen door de vele verschillende soorten. Wanneer deze basics zijn vastgesteld komt het aan op decoreren.

Verschillende decoraties voor het balkon

Om het balkon wat groter te laten lijken is het een handige tip om bijvoorbeeld een vloerkleed te plaatsen. Een kleed zorgt er voor dat de ruimte wat groter lijkt dan dat hij is. Ook geeft het een knus uiterlijk, omdat er zo veel verschillende opties zijn is het niet lastig om het juiste design te vinden. Ook het ophangen van een aantal planten zorgt ervoor dat het balkon optimaal gebruikt wordt en er verzorgd uitziet. het is erg leuk om het balkon in te richten en het biedt veel variatie door de decoraties sporadisch te veranderen. Toch is het belangrijk om te beginnen bij de basics zoals een scherm voor het balkon en een goed hek voor veiligheid..

Wat heeft een 3D printer jou te bieden?

0

Wie in de moderne wereld wil meekomen, heeft een 3D printer nodig. Het is van groot belang om een bepaalde mate van kennis te hebben over dit type apparaten. Dat heeft onder andere te maken met de rol die deze printers spelen in de processen van ontwerp en productie. Het is goed mogelijk om de apparaten in te zetten om je doelen te bereiken. In dat opzicht is het ook interessant om te bekijken welke doelen er voor jou mee te bereiken zijn. Vaak zijn er voordelen die je nog niet voor ogen had.

Gericht werken met de printer
Natuurlijk is het niet perse zo dat je het gehele proces met de 3D printer wil aanpakken. Dit is wat wel vaak gedacht wordt. Het is echter in de meeste gevallen juist zo dat er hele specifieke doelen zijn waarvoor ondernemers de printers inzetten. Denk dan aan het maken van een hulpstuk of een passtuk waarmee de echte productie wordt gedaan. Door de juiste hulpmiddelen te maken, wordt het produceren ook echt een stuk gemakkelijker. Je kan dan namelijk alles ontwikkelen wat je nodig hebt, zowel met de printer als met de gemaakte passtukken.

Simpel te bieden modellen
Het is ook nog eens zo dat de printer van tegenwoordig heel gemakkelijk te bedienen is. Waar voor een 3D printer vroeger heel veel technische kennis nodig was, is het tegenwoordig zelfs al zo dat ze in hobbykamers te vinden zijn. Zelfs draagbare modellen die op de werkvloer worden ingezet worden steeds meer normaal gevonden. Daardoor kan je ook heel veel meer bereiken. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de snelle ontwikkeling van sensors die het printproces goed kunnen monitoren. Dat is voor veel ondernemers een belangrijk voordeel gebleken waarmee veel te bereiken is. Dit weegt sterk mee.

Wat ga je maken?
Kies je een 3D printer uit, dan doe je dat op basis van het doel dat je wil bereiken. Uiteindelijk is de printer hier natuurlijk gewoon een hulpmiddel in. Dat betekent dus dat een printer voor het ontwerpproces heel anders kan zijn dan een printer met een productiedoel. Daardoor is het ook zo dat er dus zelfs binnen dezelfde branche met verschillende modellen gewerkt kan worden. Het is altijd belangrijk om de voorwaarden waaraan de printer moet voldoen goed op een rij te hebben. Zo weet je precies wat je kan en mag verwachten als je gaat printen.

Inbouwarmatuur of spot on track: wat is de beste keuze voor jouw winkel?

0

In de meeste winkels zijn de meest voorkomende armaturen ofwel inbouw of schijnwerpers die aan een rail (of meer) zijn bevestigd voor armaturen. Wanneer je nadenkt over de installatie van licht in uw winkel, heb je waarschijnlijk de vraag gesteld. Wat is het beste en wanneer? Of het nu gaat om inbouw- of railverlichting, de twee soorten armaturen zijn apparaten waarbij de optiek binnenin werkt, waardoor het licht kan worden gericht door een systeem van lenzen of spiegels, reflectoren. Deze optische systemen kunnen zeer gevarieerd zijn en de mogelijkheden lijken eindeloos.

Ingebouwde verlichting

De inbouwspots zijn vaak bedoeld om te worden geïnstalleerd in een verlaagd plafond, of in een holte die ter hoogte van het plafond is aangebracht, waarin elektrische kabels zijn gelegd. Ze zijn discreet en nemen geen ruimte in, wat erg praktisch is als het plafond wat laag is. Hoewel sommige inbouwspots vastzitten, zijn de meeste inbouwspots verstelbaar en kantelbaar, waardoor het gemakkelijk is om de lichtbundel te richten. De hellingshoeken zijn echter beperkt, en daarom is het noodzakelijk om goed na te denken over de te bewaren afstand tussen het te verlichten product en de inbouwspot. Als deze afstand te klein is, kan het zijn dat de inbouwspot niet voldoende gekanteld kan worden en zal het lichteffect niet aan de verwachtingen voldoen.

Railverlichting

Heb je een betonnen plafond of heb je geen verlaagd plafond waardoor inbouwspots mogelijk zijn, dan kun je kiezen voor railverlichting. Uiteraard kun je het railsysteem ook gebruiken als je een verlaagd plafond heeft, want het heeft nog vele andere voordelen. Een armatuurrail is een reeks geleiders die wordt gebruikt om verlichtingsapparaten mechanisch aan het plafond te bevestigen en ook om ze te voeden.

De armaturen worden aan de rails bevestigd met een adapter die zorgt voor de elektrische aansluiting. Houd er rekening mee dat rails en adapters vaak voor elkaar zijn ontworpen en dat de railverlichting over het algemeen slechts één type adapter accepteert. Het voordeel van verlichting met behulp van een railverlichtingssysteem is het gemak van oriëntatie en het feit dat de spot gemakkelijk, zonder gereedschap of werk, over de rail kan worden verplaatst. Deze schijnwerpers op rails kunnen inderdaad tot 180 graden worden gekanteld en tot 350 graden worden gericht!

Zijn betonklinkers de oplossing?

0

Als jij iets wilt bestraten, dan kun je kiezen voor betonklinkers, gebakken klinkers, kinderkopjes, betontegels of keramische tegels. En dit zijn nog maar een paar voorbeelden van de mogelijkheden die je hebt. Want asfalt of betonplaten zijn bijvoorbeeld ook nog opties. Wat kun jij nu het beste kiezen? Zijn betonklinkers bijvoorbeeld de beste keus voor jou? Om dat te kunnen beoordelen, moet je natuurlijk eerst weten welke eigenschappen dit product heeft en welke verschillende opties er op dit gebied zijn. Wij geven daarom hier wat informatie over deze specifieke optie voor bestrating.

Waarvoor gebruik je betonklinkers?

Alle projecten vragen om hun eigen oplossing en het is goed om dus eerst eens na te denken over wat voor jouw project de beste keus is. Wil je een groot terrein verharden waar vrachtwagens en tractors overheen moeten rijden, dan zullen betonklinkers niet je eerste keus zijn. Asfalt of betonplaten zijn dan betere opties. Maar voor heel veel andere projecten zijn deze klinkers juist wel een heel goede optie. Ze zijn bijvoorbeeld sterk genoeg om overheen gereden te worden, dus voor een oprit zijn ze heel erg geschikt. Je kunt hier zonder problemen met je auto iedere dag overheen rijden naar je garage toe. Maar je kunt betonklinkers ook gebruiken voor bijvoorbeeld het aanleggen van een terras in je tuin of voor het aanleggen van paadjes door je tuin heen of van de stoep naar je voordeur toe. De mogelijkheden zijn dus groot en dat komt doordat dit een sterk materiaal is. Bovendien zijn klinkers klein van formaat, waardoor je er zowel heel grote als heel kleine oppervlakken mee kunt bestraten. Dat maakt dat je dus voor de meeste projecten heel goed hier gebruik van kunt maken! Betonklinkers zijn dus in veel gevallen een uitstekende keus als jij iets zou willen gaan bestraten.

Verschillende varianten

Dat heeft ook te maken met het feit dat er veel verschillende varianten betonklinkers bestaan. Zo zijn er verschillende formaten waar je uit kunt kiezen, zoals:

  • dikformaat
  • waalformaat
  • keiformaat

Ieder formaat heeft een geheel eigen uitstraling. Waalformaat klinkers zijn bijvoorbeeld wat slanker en hebben daardoor een elegantere uitstraling. Voor opritten zijn ze vaak iets minder geschikt, maar je kunt ze wel heel goed gebruiken voor het aanleggen van mooie paadjes door je tuin. Bekijk dus de verschillende formaten die er zijn en beoordeel welke het beste passen bij jouw bestratingsproject. Naast verschil in formaat, zit er tussen de diverse betonklinkers ook nog verschil in kleur. Globaal zou je kunnen zeggen dat je de keus hebt uit grijze, zwarte, bruine en rode kleurtinten. Sommige klinkers zijn egaal van kleur, terwijl andere meer kleurverschil in zich hebben. Je hebt uiteraard ook altijd de mogelijkheid om verschillende kleuren met elkaar te combineren, zolang de klinkers maar hetzelfde formaat hebben, waardoor ze goed in elkaar passen. Een andere manier om te variëren, is wat betreft het patroon waarin je de klinkers legt. Je kunt ze bijvoorbeeld gewoon in rijen leggen, maar ook in een visgraat. Zo heb je dus echt heel veel mogelijkheden! Wil jij aan de slag met betonklinkers? Ga dan naar Van Harn, dé specialist op het gebied van bestrating!

HSB wanden zijn de beste keuze

0

Voorbeelden van HSB wanden, zoals raam- en deuropeningen, zijn te zien op de website. Je kunt ook de structuur van de muren zien, de houten structuur met mooie bekledingen en veel opvulling van de isolatiedeken. Lees waarom dit belangrijk is. In Nederland ontdekten we pas laat de voordelen van houtbouw, terwijl het in andere landen al eeuwenlang gemeengoed is. Deze bouwmethode heeft zich dus bewezen, de blokhut kan ook om de 75 jaar vernieuwd worden, maar de blokhut heeft het voordeel.

Gemak, snelheid & duurzaamheid

De HSB wanden zijn gemaakt in de werkplaats. Dit kan volgens plan verlopen, maar metselaars kunnen ook de ergste sneeuw op bouwplaatsen en zwaar weer met bevroren waterleidingen het hoofd bieden. In dergelijke periodes is er geen vorst, gaan plannen mis en worden leveringsdata opgeschoven. Houtskeletbouw voorkomt deze problemen en zorgt ervoor dat de bouw altijd door kan gaan. HSB-wanden, ook wel houtskeletwanden genoemd, maken deel uit van het bouwproces van houtskeletbouw.

De kant-en-klare wanden worden volledig op maat gemaakt en naar uw wensen vervaardigd met gebruikmaking van hoogwaardige materialen. Dit zorgt voor een duurzaam resultaat en men kan eenvoudig opbouwen en egale resultaten behalen. Bovendien zorgen hoogwaardige materialen voor langdurig behoud van de materiaalsterkte en zorgen zo voor een houten frameconstructie.

Een duurzame keuze die eenvoudig toepasbaar zijn in alle houtskeletbouw

Naast het feit dat HSB wanden zeer eenvoudig toe te passen zijn in de houtbouw, is het ook nog eens een duurzame optie. Het materiaal dat hiervoor wordt gebruikt is afkomstig uit zogenaamde productieve bossen. Dit zijn puur voor deze toepassing gecreëerde “bossen”, dus worden ze natuurlijk niet verder belast door de groeiende vraag naar woningen in Nederland en wereldwijd. Hierdoor is de HSB wand niet alleen handig, maar ook duurzaam en snel.