overkapping zijwand

Een terrasoverkapping is een heerlijke en tevens fijne toevoeging aan je woning. Een terrasoverkapping biedt naast het genieten, enorm veel sfeer aan je woning en tuin. Dit artikel zet de voordelen van een terrasoverkapping voor je op een rij.

Bescherming onder alle weersomstandigheden

Is het een erg warme of koude dag? Geen enkel probleem! Een terrasoverkapping beschermt je optimaal tegen diverse weersinvloeden. Het dak van een terrasoverkapping dient als zonnescherm en bij een flinke regenbui hou je het droog onder de overkapping. Wat dacht je bijvoorbeeld van een overkapping zijwand? Overkappingen met een zijwand zorgen ervoor dat je de zijkanten eenvoudig open kan zetten op een warme dag bijvoorbeeld.

overkapping zijwand

Het hele jaar door blijven genieten

Door gebruik te maken van een doorzichtig dak, zoals glas of polycarbonaat, geniet je het hele jaar door van het zonnetje. De zonnestralen gaan door het dak heen en verwarmen op deze manier de overkapping op een efficiënte wijze. Blijft het toch wat frisjes in de overkapping? Dan plaats je eenvoudig een verwarmingselement in de overkapping. Op deze manier kun je zelfs tijdens de wintermaanden genieten van de winterzon.

Terrasoverkappingen en duurzaamheid

Een terrasoverkapping en duurzaamheid gaan goed samen. Kies bij het kopen van een terrasoverkapping voor sterke materialen die lang mee kunnen gaan. Op deze manier weet je zeker dat je erg lang van je overkapping kan blijven genieten. Een overkapping van hardhout kan bijvoorbeeld ruim 50 jaar mee. Hardhout vergt wellicht meer onderhoud, maar daar staat een lange levensduur tegenover. Materialen zoals aluminium of kunststof hebben ook een vrij lange levensduur en vergen bovendien weinig onderhoud.

Realiseer meerwaarde van je woning zonder vergunning

Je verfraait je tuin en realiseert een heerlijke oase, maar daar blijft het niet bij. Wist je dat je woning aanzienlijk in waarde stijgt na het plaatsen van een overkapping? Bij het verkopen van je woning zorgt een mooie terrasoverkapping er voor dat de investering het dubbel en dwars waard is geweest. Nog een groot bijkomend voordeel is dat men heel vaak geen vergunning nodig heeft om een terrasoverkapping te realiseren.