TaxusTopper levert Taxus Baccata in heel de Benelux. Het is heel gemakkelijk om taxus online bij TaxusTopper.nl te bestellen. Leveringen beginnen in september. Het is ieder jaar afwachten wanneer de planten exact geplant kunnen worden want dit is weersafhankelijk. Het is zeer gemakkelijk om de planten zelf te poten. TaxusTopper heeft hier een gemakkelijke instructie voor gemaakt. De planten kunnen foutloos in heel de Benelux geplant worden met de bodemverbeteraar. Deze is door heb zelf samengesteld en bevat vele natuurlijke componenten. Bent u er niet zeker van of heeft u geen tijd om de taxus te planten, dan kunt u hen ook vragen om de planten te laten poten. Hier hebben zij de plantservice voor, maar eigenlijk is het erg eenvoudig volgens het volgende stappenplan. De onderstaande stappen laten zien wat er met de grond moet gebeuren om aangroei van Taxus te stimuleren.

Stap 1 Het spannen van een touwtje
Wilt u een rechte haag creëren? Dan kun u het best een touwtje spannen waarlangs u de geul kunt graven en de planten zult poten.

Stap 2 Het graven van de geul

Het graven van de geul doet u net iets dieper dan de kluit van de plant, want er komt nog bodemverbeteraar in de geul. U kunt één plant in de geul plaatsen om te controleren of de geul de goede diepte heeft. Houd voor de breedte van de geul de breedte van de kluit aan. De uitgegraven grond legt u langs de geul.

Stap 3 Bodemverbeteraar in de geul

Verdeel driekwart van de bodemverbeteraar in de geul die u zojuist heeft gemaakt. De rest houdt u opzij voor het afdekken van de planten.

Stap 4 Bodemverbeteraar vermengen

De bodemverbeteraar in de geul moet vermengd worden met de grond eronder. Dit doet u met een spade. Belangrijk hierbij is dat u de spade goed diep steekt. Zo breekt u alle harde grondlagen open, zodat de grond waterdoorlatend wordt.

Stap 5 Harde grond behandelen

Heeft u zeer harde grond? Bijvoorbeeld omdat u kleigrond heeft of omdat uw grond aangereden is door zware machines bij een verbouwing? Dan kan overtollig regenwater niet meer wegvloeien. De Taxus Baccata heeft mooie rulle grond nodig. Door gaten te boren met een grondboor kan overtollig regenwater gemakkelijk weg. Deze gaten vult u met grof zand. Door de kieren van dit zand kan overtollig water wegvloeien.

Stap 6 Bodemverbeteraar vermengen

De opzij gehouden bodemverbeteraar kunt u nu op de uitgegraven grond strooien. Deze vermengt u, zodat u hiermee zo dadelijk de planten af kunt dekken.