Voorbeelden van HSB wanden, zoals raam- en deuropeningen, zijn te zien op de website. Je kunt ook de structuur van de muren zien, de houten structuur met mooie bekledingen en veel opvulling van de isolatiedeken. Lees waarom dit belangrijk is. In Nederland ontdekten we pas laat de voordelen van houtbouw, terwijl het in andere landen al eeuwenlang gemeengoed is. Deze bouwmethode heeft zich dus bewezen, de blokhut kan ook om de 75 jaar vernieuwd worden, maar de blokhut heeft het voordeel.

Gemak, snelheid & duurzaamheid

De HSB wanden zijn gemaakt in de werkplaats. Dit kan volgens plan verlopen, maar metselaars kunnen ook de ergste sneeuw op bouwplaatsen en zwaar weer met bevroren waterleidingen het hoofd bieden. In dergelijke periodes is er geen vorst, gaan plannen mis en worden leveringsdata opgeschoven. Houtskeletbouw voorkomt deze problemen en zorgt ervoor dat de bouw altijd door kan gaan. HSB-wanden, ook wel houtskeletwanden genoemd, maken deel uit van het bouwproces van houtskeletbouw.

De kant-en-klare wanden worden volledig op maat gemaakt en naar uw wensen vervaardigd met gebruikmaking van hoogwaardige materialen. Dit zorgt voor een duurzaam resultaat en men kan eenvoudig opbouwen en egale resultaten behalen. Bovendien zorgen hoogwaardige materialen voor langdurig behoud van de materiaalsterkte en zorgen zo voor een houten frameconstructie.

Een duurzame keuze die eenvoudig toepasbaar zijn in alle houtskeletbouw

Naast het feit dat HSB wanden zeer eenvoudig toe te passen zijn in de houtbouw, is het ook nog eens een duurzame optie. Het materiaal dat hiervoor wordt gebruikt is afkomstig uit zogenaamde productieve bossen. Dit zijn puur voor deze toepassing gecreëerde “bossen”, dus worden ze natuurlijk niet verder belast door de groeiende vraag naar woningen in Nederland en wereldwijd. Hierdoor is de HSB wand niet alleen handig, maar ook duurzaam en snel.