Als jij iets wilt bestraten, dan kun je kiezen voor betonklinkers, gebakken klinkers, kinderkopjes, betontegels of keramische tegels. En dit zijn nog maar een paar voorbeelden van de mogelijkheden die je hebt. Want asfalt of betonplaten zijn bijvoorbeeld ook nog opties. Wat kun jij nu het beste kiezen? Zijn betonklinkers bijvoorbeeld de beste keus voor jou? Om dat te kunnen beoordelen, moet je natuurlijk eerst weten welke eigenschappen dit product heeft en welke verschillende opties er op dit gebied zijn. Wij geven daarom hier wat informatie over deze specifieke optie voor bestrating.

Waarvoor gebruik je betonklinkers?

Alle projecten vragen om hun eigen oplossing en het is goed om dus eerst eens na te denken over wat voor jouw project de beste keus is. Wil je een groot terrein verharden waar vrachtwagens en tractors overheen moeten rijden, dan zullen betonklinkers niet je eerste keus zijn. Asfalt of betonplaten zijn dan betere opties. Maar voor heel veel andere projecten zijn deze klinkers juist wel een heel goede optie. Ze zijn bijvoorbeeld sterk genoeg om overheen gereden te worden, dus voor een oprit zijn ze heel erg geschikt. Je kunt hier zonder problemen met je auto iedere dag overheen rijden naar je garage toe. Maar je kunt betonklinkers ook gebruiken voor bijvoorbeeld het aanleggen van een terras in je tuin of voor het aanleggen van paadjes door je tuin heen of van de stoep naar je voordeur toe. De mogelijkheden zijn dus groot en dat komt doordat dit een sterk materiaal is. Bovendien zijn klinkers klein van formaat, waardoor je er zowel heel grote als heel kleine oppervlakken mee kunt bestraten. Dat maakt dat je dus voor de meeste projecten heel goed hier gebruik van kunt maken! Betonklinkers zijn dus in veel gevallen een uitstekende keus als jij iets zou willen gaan bestraten.

Verschillende varianten

Dat heeft ook te maken met het feit dat er veel verschillende varianten betonklinkers bestaan. Zo zijn er verschillende formaten waar je uit kunt kiezen, zoals:

  • dikformaat
  • waalformaat
  • keiformaat

Ieder formaat heeft een geheel eigen uitstraling. Waalformaat klinkers zijn bijvoorbeeld wat slanker en hebben daardoor een elegantere uitstraling. Voor opritten zijn ze vaak iets minder geschikt, maar je kunt ze wel heel goed gebruiken voor het aanleggen van mooie paadjes door je tuin. Bekijk dus de verschillende formaten die er zijn en beoordeel welke het beste passen bij jouw bestratingsproject. Naast verschil in formaat, zit er tussen de diverse betonklinkers ook nog verschil in kleur. Globaal zou je kunnen zeggen dat je de keus hebt uit grijze, zwarte, bruine en rode kleurtinten. Sommige klinkers zijn egaal van kleur, terwijl andere meer kleurverschil in zich hebben. Je hebt uiteraard ook altijd de mogelijkheid om verschillende kleuren met elkaar te combineren, zolang de klinkers maar hetzelfde formaat hebben, waardoor ze goed in elkaar passen. Een andere manier om te variëren, is wat betreft het patroon waarin je de klinkers legt. Je kunt ze bijvoorbeeld gewoon in rijen leggen, maar ook in een visgraat. Zo heb je dus echt heel veel mogelijkheden! Wil jij aan de slag met betonklinkers? Ga dan naar Van Harn, dé specialist op het gebied van bestrating!