PVC vloeren zijn er in verschillende soorten en stijlen, waardoor er voor iedere ruimte en voor iedere smaak wel een passende vloer te vinden is. Een van de meest gekozen varianten is de lijm PVC vloer. Deze wordt, zoals de naam al doet vermoeden, vastgelijmd aan de ondergrond. Het grote voordeel hiervan is dat de vloer daardoor zeer stabiel ligt en niet kan verschuiven. Een andere populaire variant is de klik PVC vloer. Deze vloer wordt niet gelijmd, maar aan elkaar geklikt. Hierdoor is het mogelijk de vloer zelf te leggen, zonder de hulp van een professional. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor de doe-het-zelver. Daarnaast zijn er ook nog losliggende PVC vloeren. Deze worden los op de ondergrond gelegd en worden op hun plaats gehouden door hun eigen gewicht. Deze optie is vooral handig als u de vloer later nog wilt kunnen verplaatsen. Qua stijlen en afwerkingen zijn er ontzettend veel mogelijkheden. U kunt kiezen voor een PVC vloer met een houtlook, een betonlook, een tegellook of zelfs een marmerlook. Ook zijn er verschillende soorten afwerkingen beschikbaar, zoals mat, glanzend of met een reliëf. U kunt het zo gek niet bedenken, of het is mogelijk met een PVC vloer.

De voordelen van pvc vloeren

Bent u op zoek naar een nieuwe vloer voor uw woning of bedrijfsruimte? Overweeg dan eens een PVC vloer inclusief leggen. PVC vloeren zijn de laatste jaren enorm in populariteit gestegen en dat is niet zonder reden. Ze zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en verkrijgbaar in talloze designs. Een PVC vloer is gemaakt van sterk en slijtvast materiaal. Dit maakt het een ideale keuze voor ruimtes die intensief worden gebruikt, zoals de keuken of de woonkamer. Bovendien is een PVC vloer waterbestendig, waardoor het ook geschikt is voor vochtige ruimtes zoals de badkamer. Het onderhoud van een PVC vloer is eenvoudig. Regelmatig stofzuigen en dweilen is voldoende om de vloer schoon en mooi te houden. En mocht er onverhoopt een keer schade ontstaan, dan is een PVC vloer eenvoudig te repareren. Het grootste voordeel van een PVC vloer inclusief leggen is wellicht het gemak. U hoeft zich geen zorgen te maken over het legproces, dat wordt volledig voor u geregeld. Zo kunt u snel genieten van uw nieuwe vloer.

Ondergrond voorbereiden voor pvc vloer

Een goede voorbereiding van de ondergrond is essentieel voor het leggen van een PVC vloer. Allereerst is het belangrijk om de vloer te nivelleren. Een ongelijke vloer kan leiden tot een slechte hechting en het ontstaan van luchtbellen onder de PVC vloer. U kunt hiervoor een zelfnivellerend product gebruiken om ervoor te zorgen dat de vloer volledig vlak is. Het schoonmaken en drogen van de vloer is de volgende stap in de voorbereiding. Vuil, stof en vocht kunnen de hechting van de PVC vloer aan de ondergrond negatief beïnvloeden. U kunt de vloer schoonmaken met een geschikt reinigingsmiddel en daarna grondig laten drogen. Ook het aanbrengen van een primer is een belangrijke stap in de voorbereiding. De primer zorgt voor een betere hechting van de PVC vloer aan de ondergrond en het vermindert de kans op het ontstaan van luchtbellen onder de vloer. Zorg ervoor dat u de primer gelijkmatig aanbrengt en volledig laat drogen voordat u de PVC vloer gaat leggen.

De voordelen van pvc vloeren

Bij de keuze van een nieuwe vloer voor uw huis, is een PVC vloer een optie die u zeker moet overwegen. PVC vloeren zijn populair vanwege hun veelzijdigheid en duurzaamheid. Ze zijn beschikbaar in een breed scala aan stijlen en kleuren, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden aangepast aan uw specifieke interieurbehoeften. Het leggen van een PVC vloer is een vrij eenvoudig proces. Met de juiste voorbereiding en materialen kan het leggen van de vloer snel en efficiënt worden uitgevoerd. Het is echter wel aan te raden om dit door professionals te laten doen voor het beste resultaat. Een ander groot voordeel van PVC vloeren is hun weerstand tegen water en andere vloeistoffen. Dit maakt ze ideaal voor gebruik in keukens, badkamers en andere ruimtes waar water morsen een veelvoorkomend probleem kan zijn. Ze zijn ook gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, waardoor ze een praktische keuze zijn voor drukke huishoudens. Al deze factoren maken PVC vloeren een uitstekende keuze voor uw woning.

Pvc vloer leggen: een handleiding

Het leggen van een PVC vloer is een project dat met de juiste middelen en vaardigheden verrassend eenvoudig kan zijn. Eerst moet u een vlakke en gladde ondergrond hebben. Elke oneffenheid in de ondervloer kan doorwerken in het uiterlijk van de PVC vloer. Daarnaast is het belangrijk dat de ondervloer droog is om problemen met de lijm te voorkomen. Vervolgens moet u het PVC op maat snijden. Leg de PVC stroken uit op de vloer om te bepalen hoeveel u nodig heeft en waar de naden komen te liggen. Snijd het PVC op maat met een scherp mes. Daarna kunt u de PVC stroken één voor één leggen. Breng lijm aan op de ondervloer en leg de PVC stroken op hun plaats. Wrijf het PVC stevig aan om er zeker van te zijn dat het goed hecht. Let op: het is belangrijk dat u de tijd neemt om de vloer te leggen. Een PVC vloer leggen is geen haastwerk. Geduld en aandacht voor detail zorgen voor het beste resultaat.