Van alle vloeren waar je uit kunt kiezen, is coretec PVC wel een heel bijzondere. De coretec PVC heeft een goede naam gekregen door de jaren heen, en dat terwijl het een relatief nieuw begrip is. Benieuwd wat coretec is, en waarom het ook een goede oplossing kan zijn voor jouw huis? Dat ontdek je hier.

Over coretec

Coretec is in feite een type vloer. Of, om exact te zijn, een type PVC vloer. Het is overgewaaid uit Amerika en behoort nu tot een van de standaard soorten, ook in Europa. Het is een aparte categorie vloer en dat heeft met name te maken met hoe deze vloeren worden gemaakt. Nog specifieker gaat het daarin om de samenstelling. 

coretec PVC

Duurzame materialen

Coretec maakt vloeren van duurzame materialen. Dat wil zeggen dat er alleen gerecycled hout wordt gebruikt of gerecycled bamboe, kalksteen en vinyl. De achterkant van de vloeren bestaat uit een laagje kurk. Dat zorgt voor een optimale geluidsdemping. Het is daardoor goed mogelijk om deze vloeren te gebruiken in een appartement of andere ruimte waar geluidsdemping belangrijk is. Wat al helemaal bijzonder is aan dit type vloer is dat je geen ondervloeren meer nodig hebt. Bij het leggen van bijvoorbeeld laminaat is het telkens weer een vervelende klus om in het hele huis ook een ondervloer te moeten leggen. Met deze vloerplaten is dat dus verleden tijd. De ondervloer is in feite gewoon dat laagje kurk. Scheelt je dus een hoop tijd en geld. 

Bijzondere uitstraling

Coretec wordt veel bestempeld als een duurzame en verantwoorde vloer. Dat betekent zeer zeker niet dat het uiterlijk te wensen over laat. Coretec PVC is namelijk ook populair omdat het er zo ontzettend goed uitziet. Ze bieden een realistisch en prachtig alternatief op onder andere laminaat, vinyl en meer.