Bamboe staat bekend om iets dat schattige panda’s eten, maar waar kan het voor worden gebruikt? Waarom wordt het niet veel gebruikt voor dagelijkse dingen die we nodig hebben voor ons dagelijks leven? We vermoeden dat bamboe binnenkort veel gebruikt zal worden en nog veel meer in ons dagelijks leven zoals we nu zien. In de meeste westerse landen wordt bamboe niet op grote schaal gebruikt, simpelweg omdat ze hout prefereren als het beproefde en vertrouwde materiaal. Maar hoe kunnen we in dit tempo verwachten dat de ontbossing die overal ter wereld te zien is, zal vertragen?

Het gebruik van bamboe in deze tijd

Behalve als Panda’s voedsel, is bewezen dat bamboe voor veel dingen als hypoallergeen materiaal kan worden geproduceerd. Het meest bekende waarvan je misschien hebt gehoord, is bamboe dekbed, waar het 100% veilig is voor de gevoelige huid en volledig hypoallergeen is. De plant kan ook worden gebruikt als biobrandstof en kan worden gebruikt voor constructieve en architecturale werkzaamheden. Omdat het zo nuttig is, kunnen we in de nabije toekomst meer gebruik van bamboe verwachten, omdat mensen zich bewust worden van deze kant van de plant, behalve dat ze natuurlijk door Panda’s worden gegeten.

Bamboe als onderdeel van de toekomst

Steeds meer mensen realiseren zich de grootsheid van bamboe en schakelen over op het gebruik van bamboe als de belangrijkste materialen van hun dagelijkse producten. Van een bamboe dekbed tot op bamboe gebaseerde gebouwen, u kunt heel snel veranderingen in architectuur en constructiewerk verwachten. Met het niveau van snelle ontwikkeling en de groei van de plant, zal bamboe een deel van ons leven uitmaken, veel meer dan het nu is. Met het gebruik van de plant kunnen we hopen dat de ontbossing zal vertragen, waardoor de gezondheid van de aarde snel zal herstellen. Kun je andere mogelijkheden bedenken waar bamboe voor kan worden gebruikt?