ronde tafel van hout

Eettafels, ze zijn in verschillen vormen te vinden. Als je streeft naar een standaard look, is een rechthoekige tafel een goede keus, maar voor een klassieke, chique uitstraling kun je liever kiezen voor een ronde tafel van hout. Bovendien hebben ronde eettafels veel meer voordelen. In dit artikel kom je erachter welke die zijn.

ronde tafel van hout

Neemt minder ruimte in beslag

Het is vanzelfsprekend dat een ronde tafel veel minder ruimte inneemt vanwege de vorm. Dit is natuurlijk een grote plus, want je kunt zo’n tafel heel goed plaatsen in een kleinere ruimte. Bovendien kun je nog steeds evenveel mensen aan de tafel laten, dus win-win!

Gezelliger

Met een ronde tafel zit je niet ver van elkaar. Tegelijkertijd heb je ook gelijk een ieder in zicht. Hierdoor krijg je de kans om echt sfeervolle gesprekken te voeren met je familie of vrienden. Het voelt veel intiemer aan met je familieleden rondom in plaats van tegenover je, met de helft van de tafel tussen jullie. Met een ronde tafel wordt het echt een prettige familieavond.

Veiliger

Een ander voordeel van een ronde eettafel is dat er geen scherpe hoeken voorkomen, waardoor je niet hoeft te vrezen over de veiligheid van je familie. Het gevaar van het kunnen stoten aan de hoeken, of dat nou het hoofd is bij kinderen of andere delen van het lichaam bij volwassenen, is geëlimineerd.

Flagrant meubel

Over het algemeen maken we gebruik van meubels die passen bij het interieur van de woning. Hiermee krijg je natuurlijk een klassieke look, maar als je nu echt een eyecatcher wilt hebben, is een ronde tafel van hout gewoon de beste keus. Een cirkel tussen de vele rechthoekige elementen valt gelijk op en kan trouwens ook zorgen voor een gepaste, idyllische ambiance.

Aan een ronde eettafel heb je heel wat voordeel. Je kunt heel veel pret hebben met de familie en een merkbaar element introduceren in je woning. Bovendien neemt een ronde tafel minder ruimte in beslag en is het een veilige optie voor families met kinderen—ook voor volwassenen is dit een goede keus, want die stoten zich ook weleens aan de tafel.