infrarood spiegelverwarming

Duurzame energie en verwarming zijn momenteel zeer belangrijke aandachtspunten. We willen allemaal ons steentje bijdragen tot een gezond en duurzaam klimaat. In die optiek wint infrarood spiegelverwarming de laatste tijd meer en meer aan populariteit. Een infrarood spiegel is eigenlijk een soort infraroodpaneel dat voorziet in de combinatie van spiegel en verwarming. Daarom is het een zeer praktische en ruimtebesparende oplossing om bijvoorbeeld je badkamer mee te verwarmen. Bovendien beschik je ook over een subtielere en stijlvollere oplossing dan die radiator die maar wat in de weg hangt tegen je muur.

infrarood spiegelverwarming

Hoe werkt infrarood verwarming?

Het verwarmingspaneel met spiegeloppervlak zorgt voor onschadelijke lange golf infraroodstraling. De uitgezonden stralen zorgen ervoor dat de objecten in de kamer verwarmd worden. De aangename warmte die dan ontstaat op plafond, muren, vloeren, kasten en meubels wordt afgegeven in de lucht, zodat de ruimte op die manier volledig verwarmd wordt. Doordat je met deze vorm van directe verwarming verwarmt, zal je ook geen last meer hebben van condens. Condens ontstaat namelijk door het verschil in temperatuur tussen de koude oppervlakken en de warme, vochtige lucht. Die verschillen bestaan niet meer door de toepassing van infrarood spiegelverwarming en zo blijft je spiegel altijd mooi en droog. Ook geen last meer van schimmelvorming, want je vochtige muren worden opgewarmd en drogen ook meteen weer op door de opgenomen warmte. De tijd en energie die je steekt in het onderhoud is dus ook een stuk lager.

Gezonde manier van verwarmen

Infraroodstralen zijn gezond. Ze worden door fysiotherapeuten ook vaak gebruikt om het herstel van spieren te bevorderen. De straling zorgt namelijk voor een betere bloedsomloop.

Duurzame verwarming

Infrarood spiegelverwarming gebruikt geen dure, vervuilende fossiele brandstof als energiebron, maar kent een laag verbruik van electriciteit. Bijgevolg geen CO2 uitstoor en dus een duurzame efficiënte oplossing die ons helpt naar een duurzamere toekomst. Bovendien wordt bijna alle energie omgezet in warmte, wat betekent dat de infrarood verwarming zeer efficiënt is en een hoog rendement genereert.