sunrise-g11def60f4_640

Heb je wel eens gehoord van een Frans balkon? Zulke balkons worden veel geplaatst in Frankrijk en daar heeft het dus ook zijn naam aan te danken. Hierbij wordt een frans balkon kozijn toegepast, wat eigenlijk een normaal houten kozijn is. Deze zal worden geplaatst op de eerste etage of hoger. Het kozijn zal opengaan tot op de grond en de opening wordt afgesloten door een hek. Dit hek wordt ook wel de balustrade genoemd. Nu heb je ongeveer een idee van het uiterlijk van een Frans balkon. Wat zijn nu eigenlijk de voordelen van het balkon, waar jij van kunt profiteren en wat heeft het balkon precies te bieden voor jou?

De ideale tussenoplossing voor Frankrijk

Het houdt eigenlijk gewoon in dat het een ondiep balkon is. Het bestaat uit een richel met een balustrade. Eigenlijk kun je er niet op lopen en is het amper een balkon. De deuren van het balkon gaan naar binnen en het wordt meestal aangebouwd op een eerste verdieping of hoger. Het balkon wordt meestal toegepast in de grotere Franse steden als Parijs. Door het balkon zou je naar buiten kunnen kijken zonder dat dit balkon al te veel ruimte in het huis in beslag neemt. Deze balkons waren enorm populair in Frankrijk, omdat het vaak niet toegestaan was om een balkon te hebben dat over de weg heen hing. Dit is dus eigenlijk een soort tussenoplossing. Door deze tussenoplossing krijg je een verkoeling en een buitengevoel zonder een echt balkon te hebben.

Zon, deuren en een goed hekwerk

Er zijn een aantal dingen, waar je wel op moet letten bij een Frans balkon. Je wilt met dit balkon misschien een beetje kunnen genieten van de heerlijke zon. De zon komt niet in het noorden, maar wel in het zuiden. Probeer het balkon dus op het zuiden te plaatsen. De deuren die naar binnen draaien, zijn ook belangrijk om naar te kijken bij het plaatsen van het balkon. Je moet hier namelijk wel de ruimte voor hebben. Je zou ook harmonicadeuren kunnen nemen om dit probleem op te lossen, mocht dat nodig zijn.

Een goed hekwerk is ook belangrijk om rekening te houden met eventuele kinderen huisdieren.