Vooral starters merken dat het lastig is om hun woning één gezellig geheel te maken omdat bijna alles nieuw wordt gekocht. Daarnaast zorgt de overgang van een studentenkamer naar een eigen huis ook vaak voor een mengeling van verschillende stijlen. Om ervoor te zorgen dat je een fijne woonruimte krijgt hebben we een paar tips.

Kies je accenten
Een woonkamer in allemaal lichte kleuren zorgt voor veel rust maar het is niet uniek. Door kleuraccenten of prints toe te voegen wordt het interieur al snel persoonlijker. Laat prints terug komen door een soort print in te lijsten in verschillende lijsten waar je zelf één geheel van maakt. Daarnaast kan je bierviltjes bedrukken met deze print. Het is subtiel maar het komt wel in al je interieur terug.


Ook is het heel makkelijk om deze print na een jaar te vervangen voor iets anders. Kijk ook op de website van Maxilia als je meer items wilt laten bedrukken in een speciale kleur of met een bepaalde print.

Indeling van je kamer
Voelt je indeling niet fijn aan en heb je geen lekkere zithoekjes? Kijk dan online naar wat wooninspiratie. Het voelt voor mensen onveilig als je met hun rug naar een raam zitten, denk hieraan bij de inrichting van je woonkamer. Een hele lang tafel is leuk als er veel mensen over de vloer komen maar 90% van de tijd ben je met weinig mensen en dan is zo’n grote tafel een verspilling van je ruimte. Het is handiger om een uitklaptafel te kopen en de ruimte die je overhoudt te verbouwen tot zit- en ontspanhoekje.

Lichtinval
Als je een nieuwe woning hebt dan heb je pas na een tijdje door hoe je het beste kunt halen uit de lichtinval. Zorg dat er genoeg lampen zijn, want weinig licht zorgt voor een eerdere aanmaak van melatonine waardoor je je sneller moe voelt.