Clip in extensions zijn een geweldige uitvinding. Je bevestigt de extensions eenvoudig in je haar en geniet meteen van een mooi en langer haar. Clip in extensions komen in verschillende soorten en maten en ook de kwaliteit verschilt soms enorm. Het is daarom echt een aanrader om voor de beste kwaliteit te gaan en niet voor de beste prijs. Het is zonde om met onverzorgd haar te lopen omdat je een paar tientjes wilde besparen op je clip in extensions.

Als je jouw ideale clip in extensions hebt aangeschaft, is het tijd om ze te bevestigen in je haar. Dit is gelukkig niet heel erg moeilijk, maar het is wel van belang om even goed op te letten wat je doet. Het doel is om ze zo stevig mogelijk te bevestigen, maar tegelijkertijd moeten ze ook niet opvallen. Het moet natuurlijk lijken alsof het je eigen haar is.

Clip in extensions bevestigen in je haar

Er zijn verschillende manieren om de clip in extensions te bevestigen in je haar. Een goede optie is om de onderste laag (de laag onder de onderste rij clips) vast te maken met een elastiekje. Dit is een goede oplossing als je korter haar hebt. Met langer haar is dit niet echt nodig.

Een goed stappenplan om je clip in extensions eenvoudig, maar tegelijkertijd ook stevig te bevestig in je haar lees je hieronder:

 

  • Je begint voor verlenging bij het laagste punt op je haarlijn (hou een klein beetje van je eigen haar over om de extensions te overlappen). Het is handig om je haar licht te touperen. Dit zorgt voor extra stevigheid.
  • Maak een scheiding, je kunt hier het beste een puntkam voor gebruiken.
  • Steek de rest van je haar op met een speld of bijvoorbeeld een clip.
  • Open alle clips van de baan die je als eerst onder in je nek gaat plaatsen.
  • Plaats nu de baan net onder de scheiding die je net hebt gemaakt en druk de clips zachtjes dicht (wanneer je merkt dat er een opening zit, kan je dit makkelijk corrigeren door de clip te openen, op te tillen en deze weer opnieuw te bevestigen).
  • Wanneer je een enkele baan wilt bevestigen, kies er dan voor om een scheiding in het midden van je hoofd te maken. Schuif de clips op dezelfde manier onder je scheiding en druk ook nu de clips zachtjes dicht. Doe dit zeker niet te hard.