Agave planten zijn over het algemeen succulenten met grote bladeren die eindigen in stekelige puntjes. Er zijn veel verschillende varianten van de Agave. Zo zijn er hele grote maar ook kleine agaves met zachte bladeren en zonder stekels. Het blad van de Agave neigt meestal naar een blauw groene kleur in een koudere klimaat en naar een grijs groene kleur in een warmer klimaat. Er zijn ook varianten met een goudkleurige of witte bladtekening. Overweeg je om een agave aan te schaffen? Lees dan dit artikel zodat je voorbereid bent bij het agave kopen.

Hoe verzorg je een Agave

Ga je een agave kopen dan kun je hier lezen hoe je deze het best kunt laten groeien. Agaves staan bekend om hun dramatische bladeren niet om haar bloemen. Een grote agave is al voldoende om een statement te maken in je tuin. De kans is groot dat jij op zoek bent naar een kleine variant van de succulent. De plant is zeer geschikt om in een bloempot zetten en in je woonkamer te zetten. Agaves vinden het heerlijk als je ze negeert en vergeet. Zorg ervoor dat de aarde goed water doorlaat en dat de plant zonlicht krijgt. Je kunt de plant hierdoor bijna vergeten.

Licht, aarde en water geven aan je Agave

Zoek vast een zonnige plek uit voor het agave kopen. Deze planten hebben voorkeur voor een zonnige plek maar ze tolereren ook wel enige schaduw. Hoe heter het klimaat is, hoe meer schaduw ze prettig vindt. Agaves doen het in alle soorten aarde prima maar ze geven de voorkeur aan een zanderige of een rotsachtige bodem. Een teveel aan water kan wortelrot veroorzaken waardoor je plant dood gaat.

Volwassen agave planten kunnen goed tegen droogte. Het waarschijnlijk pas nodig om je plant weer water te geven na een langere periode van droogte en als de aarde ook compleet droog aanvoelt.