Steenstrips zijn niet meer dan 2 centimeter dikke schijfjes, afkomstig van originele gevelstenen. Ze hebben dan ook dezelfde eigenschappen als de gevelstenen. Steenstrips zijn niet alleen voor buiten gebruik, je kunt ze ook binnen toepassen.7001016_1_

Met steenstrips kun je een luxe uiterlijk voor je woning creëren terwijl er minder materialen worden toegepast en je hetzelfde effect krijgt, Hierdoor bespaar je dan ook flink op de kosten. Steenstrips worden onder andere gebruikt om:

• oudere stucmuren het uiterlijk van schoon metselwerk te geven
• grote egale vlakken een bepaalde luxere sfeer mee te geven
• muurvlakken die verschillend zijn hetzelfde eruit te laten zien
• gevels van koude en vocht van buitenaf te isoleren

Hoewel steenstrips in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw erg populair waren en daarna een tijd uit het beeld verdwenen zijn, maken ze nu weer een heuse come-back. Steenstrips zagen er in die tijd ook heel gewoontjes uit en er was feitelijk maar weinig variatie in. Veelal werden ze ook voor de sier in huizen aangebracht, het was een bepaalde look, een bepaalde stijl die mensen allemaal gebruikten. Vandaag de dag zie je het voornamelijk aan de buitenkant van gebouwen, in verschillende kleuren en op allerlei manieren toegepast. Kijk voor meer informatie op een van de onderstaande websites:
mosaikfliese_matte_glas_stein_marmor_1_